secretariat@patronatul-detectivilor.ro
+40 731 838 165

Media

Conferinţa W.A.D – MID TERM, 26-28 Aprilie 2018, BARCELONA

World Association of Detectives (W.A.D.), înfiinţata în anul 1921, fiind cea mai veche şi cea mai mare asociaţie de acest gen din lume.

Asociaţia Mondiala a Detectivilor a fost înfiinţata având urmatoarele scopuri:

  • Să promoveze și să mențină cele mai înalte practici etice în profesia de investigator privat sau serviciu de securitate.
  • Să se aleagă pentru aderare numai acei indivizi ale căror medii personale, profesionale si afilieri în afaceri au respectat cu strictețe preceptele adevărului, exactității și prudenței.
  • Eliminarea din profesie a membrilor incompetenți și iresponsabili.
  • Să încurajeze și să perpetueze un spirit de cooperare între membrii săi și cu toți cei implicați în aplicarea legii.
  • Pentru a continua și a stabili un sentiment reciproc de încredere, bunăvoință și prietenie între agențiile din întreaga lume.

W.A.D. organizează în fiecare an două  mari conferințe, în ţări si orașe diferite. În anul 2016 am avut onoarea, pentru prima dată în toți acești ani ca W.A.D. să organizeze conferința anuală la București.

În W.A.D. sunt înscriși peste 1000 de detectivi particulari din întreaga lume, dintre care 16 sunt din România, dintre aceștia 13 sunt membrii în Patronatul Detectivilor Particulari din România (PDPR).

Vicepreședinte Relații Internaționale PDPR  – dl Dan Rusu, detine funcția de Vicepreședinte 2 in WAD, urmând ca în anul 2019 să preia Președenția celei mai prestigioase asociații din lume, ocazie cu care îl felicităm.

La conferinţa din BARCELONA din perioada 26-28 Aprilie 2018, pe lânga discuțiile administrative, s-au discutat  și probleme legate de GDPR la nivel modial. La această conferință a luat parte și dl Constandin Sârbu – Președintele P.D.P.R., ocazie cu care, împreună cu Președintele FEDERPOL (Federazione Italiana degli Istituti Privati per le Investigazioni le Informazioni e la Sicurezza) dl  Agatino Napoleone, au stabilit că şi PDPR să susțină în mod deliberat inițiativa FEDERPOL și a altor Asociații de profil din Europa, în demersul acestora de a pune în dezbatere la Parlamentul European de la Bruxelle, un proiect pentru a obține anumite clarități și derogări ale profesiei de detectiv particular în ceea ce privește noul Regulament General Data Regulation  (GDPR).

Conferințele W.A.D. reprezintă un prilej de a stabili relații profesionale cu detectivii din toata lumea, de a împărtășii  din experiență și de a rămâne conectati la noutațile din domeniul detectivistic, de aceea îi sfătuim pe toți cei care au ales această profesie, să nu ramână în anonimat, ci sa adere la asociatiile profesionale.

Leave a Reply